15 Ocak 2010 Cuma

Marie Claire 'Bize Dünyanı Göster' adlı bir fotoğraf yarışması düzenliyor.

Dünyanı Göster" Fotoğraf Yarışması
Marie Claire yine bir ilke imza atıyor!
21. yaşını kutlayan Marie Claire, fotoğraf sanatını desteklemek, bu alanda yeni yetenekler keşfetmek, yenidünya görüşleriyle tanışmak ve bunları paylaşmak amacıyla, 'Bize Dünyanı Göster' adlı bir fotoğraf yarışması düzenliyor.
Başvurmak için tıklayınız.

Yarışma Başlangıç Tarihi: Ocak 2010
Son Katılım Tarihi: 30 Mart 2010
Ödüllerin Açıklanışı: Nisan ayı 2. hafta
KATEGORİLER:
- Moda
- Portre
- Yemek
- Mekan
- Seyahat

Katılım Şartları
1.Yarışmaya 18 yaş üzeri herkes katılabilir. Marie Claire Dergisi, GD Gazete Dergi San. Tic. A.Ş. ve Ciner Gazete Dergi Basım Yayıncılık San. ve Tic. A.Ş.' de çalışan personel, Seçici Kurul ve birinci derce akrabaları dışında konuya ilgi duyan tüm amatör ve/veya profesyonel fotoğrafçılara açıktır.

2.Daha önce başka yarışmalarda ödül almış eserler yarışmaya kabul edilmeyecektir.

3.Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır.

4.Marie Claire Dergisi ve/veya GD Gazete Dergi San. Tic. A.Ş., Ciner Gazete Dergi Basım Yayıncılık San. ve Tic. A.Ş. katılımcıların fotoğraflarıyla ilgili izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

5.Katılımcılar, yarışmaya katılacak fotoğraflarda yer alan kişilerin bizzat kendilerinden, velayet/vesayet altında olanların ise veli/vasilerinden fotoğrafta görüntülenmelerine ve bu fotoğrafların yayınlanmasına izin verdiklerine dair yazılı ve imzalı beyannameyi de yarışmaya katılacak fotoğraf ile birlikte aynı anda göndermek zorundadır. Aksi takdirde söz konusu fotoğraflar yarışmaya alınmaz.

6.Yarışmaya renkli ve siyah beyaz fotoğraflarla katılınabilinir.

7.Yarışmaya katılacak fotoğrafların kısa kenarı en az 18 cm, uzun kenarı en fazla 40 cm olarak hem fotoğraf kâğıdına basılı hem de minimum 300 dpi 2000 X 3000 pixel çözünürlükte jpeg formatında digital olarak cd'ye yazdırılmış olmalıdır. CD'ye kayıt edilen her fotoğrafın sıra numarası ve eser adı mutlaka bulunmalıdır (Örnek: 1 - eser adı).
Fotoğrafla ilgili bu unsurdan birinin noksan olması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır. CD üzerine İsim Soyadı yazılarak gönderilmelidir.
Birden fazla fotoğraf olması durumunda fotoğraflar aynı CD içerisine jpeg olarak kayıt edilmelidir. Fotoğraf ismi CD'ye kaydedilirken formda bulunan şekilde sırasıyla 'sıra no - eser adı' şeklinde yazılmalıdır.
Gönderilen kayıtlardaki fotoğraflar kenar boşluksuz olmalıdır.

8.Her katılımcı en fazla iki kategoride birer adet eserle katılabilir.

9.Gönderilen eserlerin hangi dalda yarışacağı gönderilirken mutlaka belirtilmelidir.

10.E-posta ile başvuru yapılamamaktadır.

Eserlerin Gönderilmesi ve İadesi

Katılım formu ve Lisans sözleşmesi eksiksiz doldurulacaktır. CD kayıtlarındaki görüntülerin adlandırılmaları katılım formu ile aynı olmalıdır. Kayıtlı CD, fotoğraflar ve katılım formu gönderim sırasında hasar görmeyecek şekilde paketlenip elden ya da posta yoluyla teslim edilecektir. CD ve basılmış fotoğraflar iade edilmeyecektir.

Postadaki kaybolma, gecikme ve hasardan Marie Claire Dergisi ve/veya GD Gazete Dergi San. Tic. A.Ş., Ciner Gazete Dergi Basım Yayıncılık San. Ve Tic. A.Ş., sorumlu değildir. Marie Claire Dergisi ve/veya GD Gazete Dergi San. Tic. A.Ş., Ciner Gazete Dergi Basım Yayıncılık San. Ve Tic. A.Ş., postaları aldığına ilişkin teyit göndermeyecektir.

Söz konusu fotoğrafların gönderim ve teslim adresi : Marie Claire Dergisi GD Gazete dergi San Tic A.Ş. Abdulhakhamit Caddesi No:25 34437 Talimhane - Taksim - İstanbul /Türkiye

Lisans Şartları

Ödül alan ve gönderilen tüm fotoğraflar, GD Gazete Dergi San. Tic. A.Ş.ve Ciner Gazete Dergi Basım Yayıncılık San. Ve Tic. A.Ş. arşivine alınacaktır. Söz konusu fotoğrafların Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'ndan doğan işleme, çoğaltma, yayma, işaret/ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim ve yeniden iletim mali haklarının kullanımı hususunda GD Gazete Dergi San. Ve Tic. A.Ş. ve Ciner Gazete Dergi Basım Yayıncılık San. Ve Tic. A.Ş.'ye herhangi bir yer, süre ve muhteva sınırı olmaksızın, ödül alan fotoğraflar için münhasıran tam ruhsat, diğer fotoğraflar için basit ruhsat verilmiştir. Marie Claire Dergisi ve/veya GD Gazete Dergi San. Tic. A.Ş., bu eserleri Ciner Medya Grubu basılı ve görsel yayınlarında, web sitesinde duyuru ve tanıtım amaçlı olarak ve bunlarla sınırlı olmaksızın her şekilde eser sahibinin adını belirterek kullanabilecektir. GD Gazete Dergi San. Ve Tic. A.Ş. ve Ciner Gazete Dergi Basım Yayıncılık San. Ve Tic. A.Ş., ödül alan fotoğraflar üzerinde, eser sahibinden ayrıca izin almak zorunda olmaksızın, serbestçe tasarruf edebilir.
Eser sahibi, yukarıda belirtilen kullanım hakları için Marie Claire Dergisi ve/veya GD Gazete Dergi San. Tic. A.Ş., Ciner Gazete Dergi Basım Yayıncılık San. Ve Tic. A.Ş.'ye izin/muvafakatname verdiğini kabul eder. Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi, sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğini veya bu izin/muvaffakatname için herhangi bir telif hakkı veya maddi ve/veya manevi herhangi bir talepte bulunmayacağını gayrikabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.

Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görünebilecek insanların ve/veya mekânların sahiplerinin, fotoğraf çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın internette ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdiklerine ilişkin yazılı beyan vermeleri ve bu beyanlarında GD Gazete Dergi San. Tic A.Ş ve Ciner Gazete Dergi Basım Yayıncılık San. Ve Tic. A.Ş.'ye fotoğraflar ile birlikte gönderilmesi gerekir. Söz konusu kullanımlardan dolayı çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir. GD Gazete Dergi San. Tic A.Ş ve Ciner Gazete Dergi Basım Yayıncılık San. Ve Tic. A.Ş. bu kapsamda uğrayacağı tüm zararı yarışmacıya rücu hakkına haizdir.

Yarışma Takvimi
Yukarıda kullanım koşulları ve şartları yazılı fotoğraf yarışmasına katılım, 30 Mart 2010 tarihi itibariyle sona erecektir.

Seçici Kurul
Eserler 8 kişilik bir jüri tarafından incelenecektir.

Ödüller
Her kategoriden sadece birincilere ödül verilecektir bununla birlikte 'Jüri Özel Ödülü' adı altında herhangi bir kategoriden bir eser'e daha ödül verilecektir.

Yarışma Başvuruları
Ocak ayından itibaren Marie Claire Dergisi ve www.marieclaire.com.tr adresinden başvuru formlarına ulaşabilirsiniz.

Ödüller
Marie Claire Şubat ayı dergisinde açıklanacaktır...

Adres:
Abdulhakhamit Caddesi
No: 25 Kat: 4
Taksim/ Beyoğlu/ İstanbul 34437
Tel: 0212 313 00 00

Hiç yorum yok: